Personale, Comedy, standup, teater, kursus, undervisning, hygge, show

Mere om Teater Play

Teatret blev grundlagt d. 27. august 2004

Teatret ejes og drives af makkerparret skuespiller Mille Berg (grundlægger i 2004) og instruktør Christina Sørensen (siden 2008). Herudover er der ca. 15 timelønnede medarbejdere.

Teatret er kendt som det lokale, uhøjtidelige teater på Amager, og publikum kommer både fra lokalmiljøet, hele Storkøbenhavn, samt i større grupper fra hele landet.

Teater Play blev startet op i små lokaler i Njalsgade 21 på Islands Brygge. To ny-uddannede skuespillerinder lejede sig ind i nogle kontorlokaler i et gammelt pakhus, og byggede og udviklede alt på egen hånd, med knofedt og et lille banklån som eneste opstartmiddel. Nå ja, og så en stålfast tro på at det nok skulle gå..


Der blev lagt stort ud med store teaterproduktioner sideløbende med standup, koncerter, poetryslam, undervisning osv. Pressen blev opmærksom på at der skete ting på Bryggen, og ordet om den lille nye scene, spredte sig hurtigt. 

Play blev derfor en succes fra starten. Publikumsantallet var højt, og der blevet lavet gode og velbesøgte teaterproduktioner, med få økonomiske midler. 


Teatret udviklede sig kraftigt i de små lokaler, men efter 6 år blev det for småt, og teatret rykkede i 2010 over i et fire gange så stort lejemål, nr. 23 i samme ejendomskompleks.

Udviklingen fortsatte, og ambitionerne blev også større og større. Der blev lavet gedigne teaterproduktioner, og kapaciteten af teatret blev udvidet på flere planer, og i flere retninger. Men driftsforholdene i ejendommen blev til sidst for dårlige og huslejen for opskruet, så i januar 2013 blev der taget en stor og rigtig beslutning, nemlig at rykke hele baduljen til Strandlodsvej 7, hvor forholdene på alle måder er bedre.


Her ligger Teater Play den dag i dag. Området på Strandlodsvej har været - og er stadig - i stor udvikling, og de mange tusinde nye beboere der er kommet indenfor de seneste år, har også betydet mange, mange flere lokale stampublikummer til teatret.

Placeringen er rigtig god i forhold til de mange nye boligbyggerier i området omkring Amager Strand, og ligger samtidig i cykelafstand for folk fra indre by og broerne. 


Teatret ser måske ikke ud af så meget udadtil, men indenfor strækker det sig over 600 kvm som består af:


To scener, som kan køre samtidig, med henholdsvis 92 publikummer på Scene 1 og 73 publikummer på Scene 2.

En café med store vinduer ud mod vejen, et stort øvelokale, kontorer, backstagelokaler, bar, depot og grovkøkken, publikumsgarderobe, stort personalekøkken, 4 toiletter, samt en atriumgård som også i sommermånederne anvendes til shows med publikum udendørs. (se billeder af lokalerne her)

TEATER-afdelingen producerer professionelle teaterforestillinger for voksne.


Fra 2004 til 2014, blev der lavet 1-3 egenproduktioner om året, og masser af gæstespil fik også plads.


I de sidste 10 år har ledelsen personligt haft så travlt med at drive og udvikle huset og køre alle de mange comedyshows, så det er ikke blevet til helt så mange teater-egenproduktioner som de kunne ønske sig. Men de tilstræber at lave mindst én større teaterforestilling om året, og den næstkommende er i efteråret 2024; nemlig Teater Plays 20-års jubilæumsforestilling: 'MÅST the show go on?!'


Teaterproduktionerne er altid karakteriseret ved at behandle højaktuelle, menneskelige og ofte tabubelagte emner, være enten nyskrevne ellernyoversatte, og udfordre de klassiske teatergenrer og metoder. Altid med humoren som det overordnede virkemiddel, men også altid med en dyb og måske endda alvorlig undertone.


Ledelsen højprioriterer at opsætningerne er nyskrevne/nyopfundne i én eller anden form; nyskrevet dansk- og udenlandsdramatik (urpremierer), omskrevet/moderniseret klassisk dramatik vendt på hovedet o.lign., og gerne en fusion af flere genrer.


Teatrets egenproduktioner indeholder lige dele tragedie og komik; og teatret kalder dem selv for "comedydramaer". Der kan også forekomme enkelte klassiske teaterstykker indimellem, og så lejes scenerne også ud til professionelle gæstespil.


I de fleste egenproduktioner tages der nyuddannede skuespillere ind, så de har et springbræt til de større scener og en platform til eksponering for resten af teatermiljøet. Så hvert forestillingsensemble består af 60-70 procent garvede scenekunstnere og 30-40 procent som for nylig er kommet ud fra en professionel teaterskole.


SE FORESTILLINGER UNDER KATEGORIEN TEATER HER


Teater Play fungerer også som COMEDYCLUB som bliver benyttet i stor stil af landets små, større og helt store komikere.


Både til solo-testshows op til de store Danmarksturnéer, og løbende på vores Open Mic som hver torsdag året rundt gæstes af de komikere der har noget aktuelt nyt materiale der skal gennemprøves på publikum.


Under Comedy-hatten finder man også Improgrupper, bla. Ubudne Gæster (2017-18), Kosmonauterne (2018-nu), og i sin tid Specialklassen som optrådte og udviklede sig på Play fra 2006-2012.


Der kan også forekomme afarter af comedy som digtoplæsning, foredrag og historiefortælling, og vi har også en hel del engelske shows og andre udenlandske shows samt tv-optagelser.

SE SHOWS UNDER KATEGORIEN COMEDY HER

Vores teaterskoleafdeling TEATERSKOLEN AMAGER kører sideløbende med teatret og har gjort det siden 2002.


Vi har ca. 120 kursister om året som modtager undervisning på eftermiddags- og aftenhold.


Der er teaterskole for børn og unge, og kurser i skuespilteknik og comedy/standup for voksne.

KLIK VIDERE TIL TEATERSKOLEN AMAGERS EGEN HJEMMESIDE