Om Teater Play

Teater Play er en professionel teaterscene, beliggende på Strandlodsvej 7, 2300 København S

Teater Plays formål er at fungere som væksthus og legeplads for professionelle skuespillere, forfattere, instruktører, scenografer, komikere, musikere osv. En levende og åben scene, hvor branchens talenter kan udvikle og afprøve nye idéer indenfor alle aspekter af scenekunst.
Under paraplyhatten Play finder man vores tre afdelinger; 

TEATRET, COMEDY-CLUBBEN og KURSUS/TEATERSKOLE-AFDELINGEN.

Læs om teatret herunder, og se vores første 15 år i jubilæumsbogen du kan downloade her til venstre.

Teatret blev grundlagt d. 27. august 2004. Teatret drives og ejes af makkerparret skuespiller Mille Berg (grundlægger) og instruktør Christina Sørensen. Herudover er der ca. 15 timelønnede medarbejdere. Teatret er kendt som det lokale, uhøjtidelige teater på Amager, og publikum kommer både fra lokalmiljøet, resten af Storkøbenhavn, samt i større grupper fra hele landet.


Teater Play blev startet op i 2004 i små lokaler i et pakhus i Njalsgade 21 på Islands Brygge. Alt blev bygget op og udviklet på egen hånd, og der blev lagt stort ud med store teaterproduktioner sideløbende med standup, koncerter, poetryslam, undervisning osv. Play var en succes fra starten. Publikumsantallet var højt, og der blevet lavet gode og velbesøgte teaterproduktioner, med få økonomiske midler.
Lokalerne blev hurtigt for små, og teatret rykkede i 2010 over i et større lejemål, nr. 23 i samme ejendomskompleks. Her blev driftsforholdene dog hurtigt for dårlige og huslejen for opskruet, så i januar 2013 blev der taget en stor og – heldigvis rigtig – beslutning, nemlig at rykke hele baduljen til Strandlodsvej 7, hvor forholdene på alle måder er blevet bedre.
I august 2014 fyldte Play 10 år, og det blev fejret med egenproduktionen: “SUPERWOMAN – don't know how to shit”!
Vi er nu igang med 15. sæson som selvstændigt teater, og må stolt konstatere at teatret er vokset støt igennem alle årene, og fortsat gør det. Vi er blevet taget godt imod i det nye område, og har fået mange, mange flere lokale stampublikummer. Placeringen er rigtig god i forhold til de mange nye boligbyggerier i området omkring Amager Strand, og ligger samtidig i cykelafstand for folk fra indre by og broerne. Amager Øst og hele området omkring Strandlodsvej er i kraftig vækst, og vi ligger lige i smørhullet for enden af Holmbladsgade og tæt på både metro og bus.
Udvidelsen og flytningen til de nye lokaler har givet os 500 kvm som består af: Teatersal med plads til 100 publikummer og en scene på 8x4 meter og med en lofthøjde på 3,5 m., en café med store vinduer ud mod vejen, en Annex-scene/øvelokale med plads til ca. 40 publikummer til mindre forestillinger, kontor, backstagelokale, bar, depot og grovkøkken, publikumsgarderobe, stort personalekøkken, 4 toiletter (det ene med bad), samt en atriumgård som også i sommermånederne anvendes til shows med publikum udendørs.


TEATER-afdelingen producerer professionelle teaterforestillinger for voksne. Vi bestræber os på at lave 1-3 egenproduktioner om året, samt give sceneplads til så mange gæstespil som muligt. Vores produktioner er karakteriseret ved at behandle højaktuelle, menneskelige og ofte tabubelagte emner, være enten nyskrevne eller
nyoversatte, og udfordre de klassiske teatergenrer og metoder. Altid med humoren som det overordnede virkemiddel, men også altid med en dyb og måske endda alvorlig undertone.
Vi profilerer os på nyskrevne egenproduktioner med lige dele tragedie og komik; vi kalder dem "comedydramaer", samt enkelte klassiske teaterstykker indimellem, og ved at give sceneplads til professionelle gæstespil med et begrænset budget, som måske ikke har råd til at få sceneplads andre steder. De sidste par år har vi også undersøgt teateret
i udlandet (eksl. Berlin, London, Fringe Festival), og vil fremover opsætte nyskrevet nytænkende og nyoversat verdensdramatik, som passer ind i vores dogmer.

Vi håber at vi med vores forestillinger fortsat vil kunne tiltrække det ikke så teatervante publikum, som vi, bl.a. i kraft af vores Comedy Club, også får besøg af. Vi har erfaret at en større og større del af dem, også bevæger sig ind på Play for at se vores teaterforestillinger.

I alle egenproduktioner tager vi nyuddannede skuespillere ind, så de har et springbræt til de større scener og en platform til eksponering for resten af teatermiljøet. Så hvert forestillingsensemble består af 60-70 procent garvede scenekunstnere og 30-40 procent som for nylig er kommet ud fra en professionel teaterskole.
Vi vil altid have et ønske om, at vores opsætninger skal være nyskrevne/nyopfundne i én eller anden form -
nyskrevet dansk- og udenlandsdramatik (urpremierer), omskrevet/moderniseret klassisk dramatik vendt på hovedet o.lign., og gerne en fusion af flere genrer.  SE TIDLIGERE TEATER-REPERTOIRE HER


Teatret fungere også som COMEDYCLUB som bliver benyttet i stor stil af landets små, større og helt store komikere. Både til solo-testshows op til de store Danmarksturnéer, og løbende på vores Open Mic som hver torsdag året rundt gæstes af de komikere der har noget aktuelt nyt materiale der skal gennemprøves på publikum. Under Comedy-hatten finder man også Improgrupper, bla. Ubudne Gæster som var fast hos os i 2017-18, Kosmonauterne fra Odense som laver gæsteshows, og i sin tid Specialklassen som optrådte og udviklede sig på Play fra 2006-2012. Der kan også forekomme afarter af comedy som digtoplæsning, foredrag og historiefortælling, og vi har også en hel del tv-optagelser.  

SE OVERSIGT OVER TIDLIGERE COMEDYSHOWS HER


KURSUS/TEATERSKOLE-AFDELINGEN. Denne afdeling har kørt sideløbende med teatret siden 2002. Vi har ca. 100 kursister om året som modtager undervisning på eftermiddags- og aftenhold. Der er teaterskole for børn og unge, og kurser i skuespilteknik og comedy/standup for voksne. 


Teater Play modtager ikke faste driftsmidler, og drives derfor stadig via billet- og barindtægter på teaterforestillinger og shows, indtægter fra kursister, publikums store opbakning, og ledelsens egen ukuelige vilje og håndkraft. Ledelsen arbejder mere end fuldtid - med en halv løn, og al øvrigt personale er timelønnet.