Om Teater Play

Teater Play blev grundlagt i 2004, og er en professionel, selvstændig teaterscene, beliggende på Strandlodsvej 7, 2300 København S. Teater Plays formål er at fungere som væksthus og legeplads for professionelle skuespillere, forfattere, instruktører, scenografer, komikere, musikere osv. En levende og åben scene, hvor branchens talenter kan udvikle og afprøve nye idéer indenfor alle aspekter af scenekunst. Dog altid i professionelt regi, og med uddannede skuespillere og etablerede komikere på scenerne. I efteråret 2024 kan vi fejre 20 års jubilæum som selvstændig Teater- og Comedyscene!

Teatret har over 300 shows og mellem 15.000 og 20.000 publikummer årligt. 

Under paraplyhatten Play finder man vores tre afdelinger; 

TEATRET, COMEDY-CLUBBEN og KURSUS/TEATERSKOLE-AFDELINGEN.

Læs om teatret herunder, og se vores første 15 år i jubilæumsbogen du kan downloade her til venstre. 

Teatret blev grundlagt d. 27. august 2004. Teatret drives og ejes af makkerparret skuespiller Mille Berg (grundlægger i 2004) og instruktør Christina Sørensen (siden 2007). Herudover er der ca. 15 timelønnede medarbejdere. Teatret er kendt som det lokale, uhøjtidelige teater på Amager, og publikum kommer både fra lokalmiljøet, resten af Storkøbenhavn, samt i større grupper fra hele landet.


Teater Play blev startet op i 2004 i små lokaler i et pakhus i Njalsgade 21 på Islands Brygge. Alt blev bygget op og udviklet på egen hånd, og der blev lagt stort ud med store teaterproduktioner sideløbende med standup, koncerter, poetryslam, undervisning osv. Play var en succes fra starten. Publikumsantallet var højt, og der blevet lavet gode og velbesøgte teaterproduktioner, med få økonomiske midler.
Lokalerne blev hurtigt for små, og teatret rykkede i 2010 over i et større lejemål, nr. 23 i samme ejendomskompleks. Her blev driftsforholdene dog hurtigt for dårlige og huslejen for opskruet, så i januar 2013 blev der taget en stor og – heldigvis rigtig – beslutning, nemlig at rykke hele baduljen til Strandlodsvej 7, hvor forholdene på alle måder er blevet bedre.

Vi ligger godt her på Strandlodsvej, i et område i stor udvikling, og har fået mange, mange flere lokale stampublikummer. Placeringen er rigtig god i forhold til de mange nye boligbyggerier i området omkring Amager Strand, og ligger samtidig i cykelafstand for folk fra indre by og broerne. Amager Øst og hele området omkring Strandlodsvej er i kraftig vækst, og vi ligger lige i smørhullet for enden af Holmbladsgade og tæt på både metro og bus.
Teatret ser måske ikke ud af så meget udadtil, men vi strækker os over 600 kvm som består af: To scener, som kan køre samtidig, med henholdsvis 92 publikummer på Scene 1 og 73 publikummer på Scene 2. En café med store vinduer ud mod vejen, et stort øvelokale, kontorer, backstagelokaler, bar, depot og grovkøkken, publikumsgarderobe, stort personalekøkken, 4 toiletter, samt en atriumgård som også i sommermånederne anvendes til shows med publikum udendørs.


TEATER-afdelingen producerer professionelle teaterforestillinger for voksne. Tidligere lavede vi 1-3 egenproduktioner om året, og havde masser af gæstespil. Vores produktioner er karakteriseret ved at behandle højaktuelle, menneskelige og ofte tabubelagte emner, være enten nyskrevne eller nyoversatte, og udfordre de klassiske teatergenrer og metoder. Altid med humoren som det overordnede virkemiddel, men også altid med en dyb og måske endda alvorlig undertone.
Vi profilerede os på nyskrevne egenproduktioner med lige dele tragedie og komik; vi kalder dem "comedydramaer", samt enkelte klassiske teaterstykker indimellem, og ved at give sceneplads til professionelle gæstespil med et begrænset budget, som måske ikke har råd til at få sceneplads andre steder. 

I alle egenproduktioner tager vi nyuddannede skuespillere ind, så de har et springbræt til de større scener og en platform til eksponering for resten af teatermiljøet. Så hvert forestillingsensemble består af 60-70 procent garvede scenekunstnere og 30-40 procent som for nylig er kommet ud fra en professionel teaterskole.
Vi vil altid have et ønske om, at vores opsætninger skal være nyskrevne/nyopfundne i én eller anden form -
nyskrevet dansk- og udenlandsdramatik (urpremierer), omskrevet/moderniseret klassisk dramatik vendt på hovedet o.lign., og gerne en fusion af flere genrer.  SE TIDLIGERE TEATER-REPERTOIRE HER

De senere år har vi haft en lille pause i teaterproduktioner. Dels pga ledelsens større og større arbejdspres, og dels fordi det er uhyrligt dyrt at producere professionelt teater, og nærmest en umulighed uden støtte. Så i disse år har vi primært gæstespil og samproduktioner på teaterfronten, bla. et skønt samarbejde med Amager Revyen. Vi ønsker i den grad at producere teater igen, men trækker lige vejret, og søger penge til at komme stærkt tilbage med nogle gedigne comedydramaer i fremtiden!

Teater Play fungerer også som COMEDYCLUB som bliver benyttet i stor stil af landets små, større og helt store komikere. Både til solo-testshows op til de store Danmarksturnéer, og løbende på vores Open Mic som hver torsdag året rundt gæstes af de komikere der har noget aktuelt nyt materiale der skal gennemprøves på publikum. Under Comedy-hatten finder man også Improgrupper, bla. Ubudne Gæster (2017-18), Kosmonauterne (2018-nu), og i sin tid Specialklassen som optrådte og udviklede sig på Play fra 2006-2012. Der kan også forekomme afarter af comedy som digtoplæsning, foredrag og historiefortælling, og vi har også en hel del engelske shows samt tv-optagelser.  

SE OVERSIGT OVER TIDLIGERE COMEDYSHOWS HER


KURSUS/TEATERSKOLE-AFDELINGEN. Denne afdeling har kørt sideløbende med teatret siden 2002. Vi har ca. 100 kursister om året som modtager undervisning på eftermiddags- og aftenhold. Der er teaterskole for børn og unge, og kurser i skuespilteknik og comedy/standup for voksne. Se undervisningsafdelingen HER


Teater Play modtager ikke faste driftsmidler, og drives derfor stadig via billet- og barindtægter på teaterforestillinger og shows, indtægter fra kursister, publikums store opbakning, og ledelsens egen ukuelige vilje og håndkraft. Ledelsen arbejder mere end fuldtid - med en halv løn, og al øvrigt personale er timelønnet.