Mig OG MIN UDLÆNDING

SKUESPILLERE: Mille Berg og Andreas Forné

ISCENESÆTTELSE: Christina Sørensen

DRAMATIKER: Sonya Kelly

FORLAG: Colombine Teaterförlag

OVERSÆTTELSE: Signe Nordstrand

PRODUKTION: Teater Play

Mig om min Udlænding (How to keep an Alien) DANMARKSPREMIERE!

Teater PLAY egenproduktion

Køb billet via BILLETTO herKøb billet via Teaterbilletter.dk her

Billetpriserne er ens på begge systemer, så mht prisen er det hip som hap om du vælger det ene eller det andet billetsystem. 

Forskellen: BILLETTO er nemt og tilgængeligt for alle. TEATERBILLETTER.DK er en fælles abonnementsordning for københavnske teatre og kræver login.


Spilleperiode: 11. april-4. maj 2018

At forelske sig er normalt et privat anliggende. Men ikke hvis man er kæreste med en udlænding! Dette er en meget humoristisk og kærligt fortalt historie om at forelske sig, og være nødt til at bevise det over for regeringen.

Sonya kæmper for at holde kærligheden på den anden side af jorden ved lige, samtidig med at hun jonglerer rundt i alle de regler der er, for at få opholdstilladelse til sin Australske partner. Det er ikke lige nemt at få alle reglerne på plads. Det kræver vilje som en sportsmand, hjerte som en elefant, og ikke mindst papirarbejde. En hulens masse papirarbejde!!

Og der er åbenbart ikke noget der hedder ‘too much information’ ifølge immigrationsmyndighederne…

HISTORIEN
Skuespilleren Sonya har taget et penge-job; hun skal spille et gammelt russisk stykke på et dansk provins-slot. Og hun skal
danse.. ikke just en spidskompetence for den magelige og overgangs-aldrende aktrice. Svedig, iført pelskåbe og rollen som russisk grevinde, forsøger hun at lære koreografien til en russisk lancier, mens hun funderer over ironien og ydmygelsen i altid at være den der hopper rundt og underholder folk der har et rigtigt arbejde; kirurger, brobyggere, radiografer, bagere..

I dette ydmygende øjeblik finder hun en sjæleven i den smukke scenemanager Kate, og sammen begynder de to dagligt at
mime til hinanden under prøverne - forskellige forslag til hvordan de kunne begå selvmord for at slippe for denne håbløse teaterproduktion; stikke fingrene i stærkstrømskontakten, hænge sig i kulisserne, henrette sig selv med nakkeskud af en russisk pistol, tage gift eller hoppe et bassin med piratfisk. Den uskyldige flirt bliver hurtigt til noget større, og de to umage kvinder forelsker sig hovedkuls i hinanden.

Men Kate er fra Australien, og hendes arbejdsvisum i Danmark er ved at løbe ud, så efter få uger er de nødt til at skilles. Deres eneste håb for endnu en opholdstilladelse, er at at overbevise immigrationsmyndighederne om at de reelt er 'et par'. Det endeløse papirarbejde der skal til for at overbevise 'visa-folkene', fører Sonya på en global odyssé; fra et 'russisk slot' i Danmark til den Australske outbush. Hun erfarer at det er ikke let at elske et menneske der bor på den anden side af jorden.. Når hun
skriver et kærestebrev til Kate på bagsiden af deres gamle sandwichpose (fordi det er håbløst uromantisk bare at maile),
så bliver det tilbageholdt at veterinærmyndighederne og kommer aldrig ind i Australien. Muligvis fordi der var mayonaisse-rester på bagsiden.. Sonya løber ind i store og endnu større problemer med papirarbejdet, og ender med selv at drage til Australien for at forsøge at hente sin elskede hjem til Danmark..


HVORFOR SPILLER VI DEN:

Man fornemmer at Sonya og Kates historie ikke kun er speciel for dem, men også for de mange tusinde kærestepar der holdes adskilt rundt omkring i verden i dag. Ikke alle disse historier har så mange komiske momenter. Ikke alle disse handler om kærlighed mellem to af samme køn. Ikke alle disse historier har lykkelige slutninger.. Men de handler alle om dig og mig, og den ur-menneskelige trang til at være tæt på den man elsker. Når man nu endelig har fundet kærligheden! 


Forestillingen italesætter at immigration er en svær størrelse, uanset om man er fra et U- eller et I-land. Man skal igennem
et sisyfostisk bjerg af ansøgninger, prøver, legitimering og papirarbejde for at opholde sig i længere tid i et andet land, og at mode-ordet 'verdensborger' vist kun kan bruges i en begrænset periode.. Vi hører tit at 'hele verden ligger for vores fødder', og 'verden bliver mindre og mindre'. Alligevel er det et faktum at folk rundt om i verden er stavnsbundet til deres hjemland, uanset hvor deres livsbane og kærlighedsliv måtte føre dem. Og kun med en stålsat vilje, en vestlig boglig uddannelse, bureaukratisk indblik og penge, kan man gøre sig forhåbninger om at bosætte sig i et andet land i længere tid. Hudfarve, seksuel overbevisning og tro, gør hverken fra eller til. Vi er alle lige i immigrationsmyndighedernes øjne.

HVEM STÅR BAG:

Sonya Kelly formår med sin tekst og sin kvindelige hovedperson at behandle disse problemstillinger på befriende morsom vis. Der er mange lårklaskende tragisk-sjove elementer i forestillingen, og den garvede skuespiller (og teaterleder) Mille Berg er den helt rette til at fortælle historien og gestalte karakteren Sonya. Med sig på scenen har hun debutanten Andreas Forné, som med sit åbenlyse talent og naturlige charme vil akkompagnere hende i samtlige biroller. Forestillingen bliver iscenesat af Christina Sørensen, som oplevede den originale opsætning på Fringe Festivalen. Christina har, med stor inspiration fra teaterrejser til festivaler rundt om i verden, stået for Plays repertoire i de seneste år, og udvælger nøje tekster hun mener passer til danskernes teatersmag, humor og samfundsmæssig aktualitet. I sin iscenesættelse dyrker og forfiner hun det minimalistiske og rå sceniske udtryk, hvor nærværet med publikum og detaljerne i dramatiken er i centrum, og hendes opsætninger har fået stribevis af gode anmeldelser.

Vi glæder os meget til at vise forestillingen for det danske publikum!

Galleri

 (De første 8 fotos: Anders Skov Andersen. De resterende: Christina Sørensen)