Suitcase Stories

MANUSKRIPT
Alexandra Moltke


SKUESPILLERE
Jette Sophie Sievertsen og Morten Thunbo


KAPELMESTER

Torben Kjær


PRESSEFOTOS:
Emma Cæcilie Thunbo

Suitcase Stories - et musikalsk fotoalbum

Gæstespil

Køb billet

Spilleperiode:

15. NOVEMBER - 2. DECEMBER 2017

Beskrivelse

Suitcase Stories er et stykke ny dansk dramatik af Alexandra Moltke, tilsat kendte sange i nye arrangementer. 


HUN er en slagter i sin slagterbutik. Der er faste rutiner. Hun har pakket for længe siden, hun var klar, men årene er gået og kufferten, sjælen, humøret og drømmene, støvet til.

 
HAN er en mand, som er blevet smidt ud hjemmefra. Han bliver handlingslammet af den tilstand, og kan ikke finde ud af at finde hjem igen, så han går derhen, hvor der er lys i håb om at finde ly for natten.

 

De ser op, og de ser hinanden.
De ser hinanden an, og her begynder en erindringsrejse, som fører dem ud af fortiden og ind i nutiden. Og de spiller alle livets roller. Hun som slagter, Mor, Kvinde, Datter, Engel, Bror, Fødende kvinde og Dame. Han som Mand, Far, Søn, Fødende kvinde og Herre. Kvinden kan være manden og manden kvinden. Ud fra den teori, opstår der også mange skæve og humoristiske situationer. De kan være bror og søster, mor og datter, far og søn. Alt kan gestaltes fordi ordene
bestemmer, hvem de er i dag.

På mange måder og i skarpe fragmenter, hentes hovedpersonerne ud og ind af historier og erindringer fra deres liv, som de indtil nu har levet det. Der er en voldsom puls inde i hovedpersonernes hjerter og hjerner, en ren kampplads af tanker og ord og sange, som ingen har fået sagt eller sunget endnu og som bare venter på at få liv og blive oplevet. Når
  Manden og Kvinden først er trådt ud af deres tryghedszone, ud i det blafrende liv, de troede var passeret dem forbi, så er det meget svært at vende om igen. Så står rollerne i kø for at blive spillet og levet, mærket og smagt på.

Det musikalske har en stor betydning og vægt i denne forestilling. Med nykomponeret musik og sange, samt mere kendte melodier i nye arrangementer. Musiker og skuespillere interagerer, og forestillingen bliver en musikalsk komposition, hvor ord, sange og toner giver hele det dramatiske udtryk en ekstra dimension. Musikken kan bestemme i hvilken retning handlingen vil gå. Skuespillerne kan læne sig ind i musikken og bruge den helt konkret til at akkompagnere en af sangene, men også som underlægning til at opleve en tekst på en helt ny måde, som vi mere kender fra film, hvor musikken ofte fortæller os, om vi skal være glade eller kede af det i de forskellige scener. Vi bliver påvirket når dur bliver til mol og omvendt. Sammen med de musikalske billeder og udtryk vil vi nå ind under huden på vores publikum, med en hudløs ærlig, sørgmunter beretning om liv og modstand og en hel masse håb.