AMAGER REVYEN 2021

MEDVIRKENDE:

Jeanett Rytter

Dorte Munksgaard

Anders Anderskov

Mille Berg

Birgit Schou Kjersner


KAPELMESTER: 

Morten Østergaard


INSTRUKTØR:
Mikkel Løvenholt Reenberg


SPILLEPERIODE:

8. maj til 19. juni 2021


Læs om teatrets CORONA-forholdsregler her

Følg Amager Revyen på Facebook her:

"LATTER UDEN GASSER!" - Amager Revyen 2021

Gæstespil

En ny dansk revy har sat sig på landkortet! Amager Revyen havde ur-premiere i 2019, og spillede med flotte anmeldelser i kølvandet, både fra pressen og fra publikum. 


Som alle andre revyer - og resten af landets kulturliv - måtte Amager Revyen desværre aflyse hele spillesæsonen 2020.... men ikke engang en pandemi skal sætte kulturen skakmat, så Amager Revyen glæder sig til at slå dørene op for sæsonen 2021! 

Vi sparker dørene ind til vores anden (tredje) sæson, og det bliver stort set uden at nævne corona med et ord. Det gider vi simpelthen ikke høre om mere. 

Det bliver til gengæld med et klimavenligt blik på sagen, derfor går vi naturligvis ind for genbrug i form af skuespillere: 

Genbrugen fra 2019 (og 2020) er skuespillerne; Dorte Munksgaard, Birgit Schou Kjersner, Anders Anderskov og Jeanett Rytter - disse skuespillere var med fra start i 2019, hvor revyen fik flotte anmeldelser, fra både store og små kritikere. Anmeldelser der fik sat Amager på revykortet - igen. 

Lidt nyt Co2 tillader vi os dog, og det står Mille Berg for. Hun er ny på holdet, men 'gammel i gårde', da hun udover at have grundlagt og drevet Teater Play siden 2004, har arbejdet som skuespiller i 25 år.


Revyen 2021 instrueres igen af Mikkel Løvenholt Reenberg og han glæder sig til at skulle styre løjerne: “Revyen vi havde lavet til 2020 var god den nåede desværre bare aldrig at få lov til at spille - men det er helt klart det niveau vi også skal have i 2021 - det skal fortsat være den stærke revy med bid og kant - og vi skal vise at vi tør fortsat, og ikke er bange for noget - heller ikke Covid19 - eller i hvert fald ikke ret meget.”
Ved klaveret er det i 2021 Morten Østergaard - og det er ikke fordi revyen nu bliver radikalt venstredrejet eller noget i den retning, det er ej heller en afgået politiker der sidder ved klaveret - det er såmænd musiker og komponist Morten Østergaard, der glæder sig til at flyve revyen igennem de musikalske himmelstrøg. 


Velkommen til Amager Revyen 2021!!

AmagerRevyen fungerer som et gæstespil på Teater Play. Derfor har revyen også deres helt egen hjemmeside, og det er også revyen selv der kører al billetsalg og madbestilling, så læs mere her: 


AMAGERREVYEN.DK

Galleri - AMAGER REVYEN 2021:

Medvirkende (fra venstre): , DORTE MUNKSGAARD, JEANETT RYTTER, MILLE BERG, ANDERS ANDERSKOV, BIRGIT SCHOU KJERSNER. Instruktør: MIKKEL REENBERG. Kapelmester: MORTEN ØSTERGAARD. 

Fotos: METTE LYCK

Pressemeddelelse, 9. april 2021: AMAGER REVYEN 2021 – LATTER UDEN GASSER


ENDELIG kan vi få lov til at få Amager Revyen på scenen! Premieredatoen er sat til 8. maj, og revyen spiller til og med 19. juni.
For et år siden stod skuespillerne helt klar til at ha premiere 14. marts 2020… Generalprøven var i fuld gang, lyset var sat, kostumerne strøget, og dørene klar til at åbne for publikum. Men som vi alle ved, så gik det ikke helt efter planen. D. 11 marts – 3 dage inden premieren – lukkede landet ned. Revyholdet forsøgte i ugerne og måneder efter at holde fanen højt og ombooke datoer og publikummer, af flere omgange, fordi man hele tiden troede at NU kunne man åbne igen.. Til sidst måtte forårets revy 2020 dog parkeres og udsættes helt, scenografien pilles ned og kostumerne køres på lageret..
Og så gik vi ind i 2021. I starten af året regnede man egentlig også med, at revyen kunne ha premiere d. 13. marts, som planlagt. Det kom heller ikke helt til at kunne lykkes, og gejsten var udfordret, fordi der blev ved at være lockdown, langt udover hvad nogen havde regnet med.
Men NU åbner landet, lysere tider er på vej, og vi øver for fulde gardiner så vi kan har premiere i maj!

AMAGER REVYEN så første gang lyset i foråret 2019. En flok skuespillere gik sammen om drømmen om at lave en helt ny Amager Revy. Ambitionen var at lave en stor og professionel revy som kunne favne hele Amager, og som også med tiden kunne placere sig på Danmarkskortet, sammen med de andre store revyer. Det er stadig ambitionen, selvom corona kom ind fra højre og satte en mellemstor kæp i hjulet. Men fundamentet blev godt lagt i 2019, og denne første revy blev anmeldt virkeligt flot af både anmeldere og publikum. Jakob Fauerby instruerede, og holdet bestod af 6 skuespillere som var en blanding af amatører og professionelle. Niveauet var højt, og det var tempoet også. Den første succes var i hus.

Og nu forsøger vi så, ikke blot at gentage succesen, men øge den. I år er der fire garvede skuespillere på scenen (og én femte, der dog arbejder hjemme)..


DORTE MUNKSGAARD er den mest modne i gårde, og har spillet revy i over tre årtier. Helt tilbage i 1989 kastede hun sig for første gang ud i Dragør revyen, og her fandt hun for alvor passionen for revygenren. Hun fik lov til at prøve stort set alle kasketter - skuespiller, instruktør og tekstforfatter, og var en del af Dragør revyen frem til 2017. Gennem hele sit liv har Dorte sunget i kor, og var en del af det rytmiske kor med band ”Rockkoret” gennem 10 år. Hun har også medvirket i musicalen “Full Monty” med teatergruppen Gorgerne. Dorte er en stærk, modig, markant og helt utrolig sjov revyskuespillerinde, som trækker rigtigt mange publikummer og rigtigt mange grin.

JEANETT RYTTER er uddannet skuespiller i England i 2001. Jeanett har stort set prøvet alt hvad der findes i skuespillerbranchen: teater, film, tv, reklamer, indtalt lydbøger, lagt stemme til tegnefilm. På film og tv har hun medvirket i ’En kort en lang’, ’Den store dag’, ’Allegro’, ’Borgen’, ’Forbrydelsen’ og ’Krøniken’. I teatergenren har hun medvirket i Snedronningen, Askepot, Kameliadamen, Nøddebo Præstegård m.fl. Hun har spillet komedier, tragedier, musicals, lystspil, improteater og revy. Da hun første gang stod på en revyscene var hun dog ikke i tvivl om at det var den genre der kom på 1. pladsen! Hun elsker de hurtige skift og publikums umiddelbare reaktioner. Jeanett er revyens virvelvind og laver alt muligt administration, PR, billetsalg m.m. på den halve tid af alle andre. Hun er den administrative motor bag revyen og en signifikant, temperamentsfuld og sprudlende skuespiller på scenen.

MILLE BERG er skuespiller og teaterleder. Hun blev uddannet skuespiller i 1998, og har siden medvirket i utallige teaterforestillinger i Danmark og Sverige. Hun startede karrieren som Angelique i en stor udendørsproduktion af Molieres ’Den Inbillade Sjuke’ og var på turné i hele Sydsverige. Dernæst var hun rundt i Danmark med en Astrid Lindgren forestilling på landets største scener. Mille har bl.a. medvirket i Græsted Revyen, i sketches i flere sæsoner af Dybvaaaaad, optrådt over hele landet i 25 år med ’Los Problemos – De skøre Tjenere’, og medvirket i flere novellefilm og tv-serier. I 2004 grundlagde hun Teater Play, hvor hun stadig er teaterleder. Hun har spillet hovedrollerne i mange af Teater Plays større egenproduktioner, bl.a. ’Str. 42’ (2009), ’Stodder’(2011), ’Min Fede Veninde’(2012) ’Superwoman’(2014), ’Godnat, Mor’(2016) og ’Effekten’(2017). De seneste år har hun været skuespiller i Linda P’s to store Danmarksturnéer: ’Linda P’s Hovedpine’ og ’Linda P. Normal?’. Mille har her i foråret været det friske pust der var tiltrængt efter den lange uvisse periode, og hun svingede fra starten rigtigt godt med det eksisterende revyhold. Hun er energisk, alsidig, nytænkende og dygtig, og bringer nyt liv til scenerne.


ANDERS ANDERSKOV har spillet teater og musicals siden han var 10 år. Han har aldrig været i tvivl om at dette skulle være hans levevej, og har prøvet kræfter med alt fra mimeteater på gaden i Prag, til musicals på Magasinet i Odense. I 2002 spillede han med på Grønnegårds Teatrets sommerforestilling, og har også medvirket i forestillinger på det tidligere Kaledioskop og lavet et utal af små forestillinger rundt på de små scener i København. Han var med til starte Teaterhuset i Magstræde og Vildskud teaterfestival. Udover det kan han skrive et utal reklamer på cv’et både til Danmark og udlandet, samt speaks til tv og radio. Han driver desuden 'Bare Badehotellet' - en podcast om Tv-serien, og pt er han i samarbejde med VisitOdense igang med at producere “Mere end Andersen” -en podcastserie om Odense By. Amager Revyen 2019 var første gang Anders prøvede kræfter med revygenren, selvom lysten til revy havde været der i mange år. Tempoet, diversiteten, og muligheden for selv at skrive tekster og forme revyen er noget der passer perfekt til Anders hurtige hjerne, iværksætterånd og skæve logik. Både i 2019 og 2021 er mange af revyens numre fra Anders´s hånd.

BIRGIT SCHOU KJERSNER er den sidste af skuespillerne. Hun har altid dyrket sang, kor, musik og teater, og har bl.a. medvirket i Dragør revyen i perioden 2007-17, i ’Jesus Christ Superstar’ på Herlev Teater og i ’Marthas Tema’, ’Kirsebærhaven’ og Anna Sophie Hedvig’ på Sorø Teater. I år har Birgit været nødt til at tage virkelig store coronahensyn, og arbejder med MEGET stor afstand til både kollegaerne og publikum. Det er ikke kun mht til den obligatoriske meter-afstand, visir, mundbind, næ, hun befinder sig simpelthen i et helt andet postnummer! Ja, sådan kan man også medvirke i en revy i disse pandemi-tider. Birgit bidrager i årets revy med nye ting man vist aldrig har set i en revy før, men som ligger lige i tidens ånd.

MIKKEL LØVENHOLT REENBERG er instruktør og koreograf på Amager Revyen. Mikkel startede sin tid i teatrets verden som balletbarn på Det kongelige Teaters balletskole da han var 7 år gammel. Da han som 13- årig sluttede sin tid derinde, vidste Mikkel at så ville han være skuespiller. Han blev en del af Eventyrteatret og spillede med i mange af deres forestillinger på Amagerscenen. Her mødte han bl.a. store revypersonligheder som John Martinus, Jan Schou og Ulla Jessen. Det var også sidstnævnte, der hev Mikkel med i Ganløse Revyens første revy i 2001 - kun 20 år gammel. Mikkel startede året efter på Skuespillerskolen v. Aarhus Teater, og i sin tid på skolen medvirkede han i Københavnerrevyen på Islands Brygge, som blev instrueret af Elisa Kragerup. Han blev færdiguddannet skuespiller i 2006, og har arbejdet som freelance skuespiller på adskillige teatre og med mange forskellige genrer og publikumsgrupper. Mikkel modtog i 2010 en Reumert Talentpris. Han har været tilknyttet Odense Vinterrevy som koreograf, og i de senere år har Mikkel kastet sig ud i iscenesættelse og instruktion. Mikkel er en ambitiøs, detaljeorienteret, dybt professionel og SJOV instruktør. Han har styr på både den helt nære personinstruktion og har det helt store forkromede overblik. Vi håber Mikkel vil komme igen de næste mange år og instruere Amager Revyen, for vi VIL ikke undvære ham!

MORTEN ØSTERGAARD er revyens musiker, komponist og kapelmester. Morten er et alsidigt menneske, og har været sanger og musikalsk leder på utallige produktioner og i ensembler: "Vokalkompagniet", "Inner Chordence" (London), "VoxNorth", "Black Russian" og "Coro Misto”. I musicalgenren har han spillet med Musicaliber Aalborgs opsætninger: "Company", "Fame" og "Atlantis”. Han har været pianist og kapelmester på Ambu Revyen i Hobro, i livebandet "HEAT", samt i masser af studieindspilninger. Morten er et dejligt dygtigt, initiativrigt og samlende element i revyen, og er blevet en uundværlig del af ensemblet.
TEATER PLAY fungerer som fast spillested for Amager Revyen. Teatret har slået sig fast som Københavns intime Comedy-scene, hvor både teatergenren og comedygenren har eksisteret side om side i 16 år. De to genrer fungerer godt i samme hus, og smelter ofte sammen, idet komikerne puncher tekster til teaterforestillingerne op med gode punchlines, eller skuespillerne underviser komikerne med skuespillerens værktøjer, så de performer bedre på scenen. Vi har også i år flere tekster med i revyen, som er skrevet at standup- og improkomikere. Den sammensmeltning har stået på i mange år på Teater Play, og at Amager Revyen nu er blevet en fast bestanddel hvert forår, virker som det mest naturlige i den udvikling. At teatrets grundlægger og teaterleder Mille Berg nu også er kommet med i selve revyen, er bare en ekstra forbindelse som blev skabt ud af coronasituationen i det tidlige forår. Det blev ligesom bare sådan. Hun glæder sig til at stå på scenen efter fire års scenepause, og det virker som et glimrende match med resten af revyholdet.


ÅRETS AMAGER REVY – LATTER UDEN GASSER handler om – ja ikke ret meget om corona, for det orker vi simpelthen ikke snakke mere om! Men til gengæld handler den rigtigt meget om klimaet, genbrug, flyskam, pandaer, truede insekter på Amager Fælled, politik, samtykke, forhuder, tastaturkrigere, sofa-eksperter, banker, fugle, minoriteter, kroppe, mobiler, fremtid, fortid, affaldssortering, visitationszoner og livsstilssygdomme. Den er fyldt med spritnye musikalske indslag, nyskrevne tekster, enkelte klassikere, koreografier, store kostumer og uventede indslag, som alle går i et rask tempo over den lille scene på Teater Play. Publikum sidder på tre sider rundt om scenegulvet, så alle er tæt på skuespillerne og kan se hver eneste mimiske udtryk og høre hver eneste ord og strofe. Denne måde at se revy på er helt anderledes end den gængse kukkasse-facon, og det utraditionelle scenerum kan nogle andre ting end den almindelige teaterscene. Oplevelsen bliver tæt og hjertelig, og forhåbentlig helt utrolig sjov for alle!

TEATER PLAY fungerer som fast spillested for Amager Revyen. Teatret har slået sig fast som Københavns intime Comedy-scene, hvor både teatergenren og comedygenren har eksisteret side om side i 16 år. De to genrer fungerer godt i samme hus, og smelter ofte sammen, idet komikerne puncher tekster til teaterforestillingerne op med gode punchlines, eller skuespillerne underviser komikerne med skuespillerens værktøjer, så de performer bedre på scenen. Vi har også i år flere tekster med i revyen, som er skrevet at standup- og improkomikere. Den sammensmeltning har stået på i mange år på Teater Play, og at Amager Revyen nu er blevet en fast bestanddel hvert forår, virker som det mest naturlige i den udvikling. At teatrets grundlægger og teaterleder Mille Berg nu også er kommet med i selve revyen, er bare en ekstra forbindelse som blev skabt ud af coronasituationen i det tidlige forår. Det blev ligesom bare sådan. Hun glæder sig til at stå på scenen efter fire års scenepause, og det virker som et glimrende match med resten af revyholdet.


Vi kan slet ikke vente med at åbne dørene, og i år vil der af naturlige årsager være en ekstra stor taknemlighed over at der sidder publikum i teatersalen. Vi glæder os til samspillet, til stemningen, til at grine og til at være sammen, i samme rum, og uden headsets, joggingbukser og dårligt internet.


Billetter: www.amagerrevyen.dk 

Kontakt: info@amagerrevyen.dk 

Telefon: 23 96 00 08
Billetpris: kr. 195,- (+gebyr) Mulighed for tilkøb af spisning hos SANT Spiseri.
Spilleperiode: 8. maj til 19. juni 2021.
Teatret: www.teaterplay.dk Teater Play, Strandlodsvej 7, 2300 Kbh S.
Al henvendelse vedr. interviews, info, pressebilletter m.m. på presse@amagerrevyen.dk