Om Teater Play

Teater Plays formål er at fungere som væksthus og legeplads for professionelle skuespillere, forfattere, instruktører, scenografer, komikere, musikere osv. En levende og åben scene, hvor branchens talenter kan udvikle og afprøve nye idéer indenfor alle aspekter af scenekunst.
Under paraplyhatten Play finder man vores tre afdelinger; Teateret, ComedyClubben og Kursusafdelingen.
Teater Play blev grundlagt 27. august 2004. I dag ejes og drives teatret af skuespiller Mille Berg (grundlægger) og instruktør Christina Sørensen.

Den lange version

Teater Play er en uafhængig teaterscene, beliggende på Strandlodsvej 7, 2300 København S

Teatret blev grundlagt d. 27. august 2004 på Islands Brygge. Teatret drives og ejes af makkerparret skuespiller Mille Berg (grundlægger) og instruktør Christina Sørensen. Herudover har vi ca. 15 deltidsansatte folk på timeløn/honorar.

Teatrets formål er opsætning af egenproduktioner, og i lige så høj grad give sceneplads til gæstespil. Teatret er kendt som det lokale, uhøjtidelige teater på Amager, og publikum kommer både fra lokalmiljøet, resten af Storkøbenhavn, samt i større grupper fra hele landet.

Vi profilerer os på nyskrevne egenproduktioner med lige dele tragedie og komik; vi kalder dem "comedydramaer", samt enkelte klassiske teaterstykker indimellem, og ved at give sceneplads til professionelle gæstespil med et begrænset budget, som måske ikke har råd til at få sceneplads andre steder.

De sidste par år har vi også undersøgt teateret i udlandet (eksl. Berlin, London, Fringe Festival), og vil fremover opsætte nyskrevet nytænkende og nyoversat verdensdramatik, som passer ind i vores dogmer.


Teater Play blev startet op i 2004 i små lokaler i et pakhus i Njalsgade 21 på Islands Brygge. Alt blev bygget op og udviklet på egen hånd, og der blev lagt stort ud med store teaterproduktioner sideløbende med standup, koncerter, poetryslam, undervisning osv. Play var en succes fra starten. Publikumsantallet var højt, og der blevet lavet gode og velbesøgte teaterproduktioner, med få økonomiske midler.
Lokalerne blev hurtigt for små, og teatret rykkede i 2010 over i et større lejemål, nr. 23 i samme ejendomskompleks. Her blev driftsforholdene dog hurtigt for dårlige og huslejen for opskruet, så i januar 2013 blev der taget en stor og – heldigvis rigtig – beslutning, nemlig at rykke hele baduljen til Strandlodsvej 7, hvor forholdene på alle måder er blevet bedre.
I august 2014 fyldte Play 10 år, og det blev fejret med egenproduktionen: “SUPERWOMAN – don't know how to shit”!
Vi er nu igang med 14. sæson som selvstændigt teater, og må stolt konstatere at teatret er vokset støt igennem alle årene, og fortsat gør det. Vi er blevet taget godt imod i det nye område, og har fået mange, mange flere lokale stampublikummer. Placeringen er rigtig god i forhold til de mange nye boligbyggerier i området omkring Amager Strand, og ligger samtidig i cykelafstand for folk fra indre by og broerne. Amager Øst og hele området omkring Strandlodsvej er i kraftig vækst, og vi ligger lige i smørhullet for enden af Holmbladsgade og tæt på både metro og bus.
Udvidelsen og flytningen til de nye lokaler har givet os 500 kvm som består af: Teatersal med plads til 100 publikummer og en scene på 8x4 meter og med en lofthøjde på 3,5 m., en café med store forretningsvinduer ud mod vejen og plads til ca. 90 besøgende, stort øvelokale med lille scene og plads til ca. 35 publikummer til mindre forestillinger, kontor, backstagelokale, bar, depot og grovkøkken, publikumsgarderobe, stort personalekøkken, 4 toiletter (det ene med bad), samt en atriumgård som også i sommermånederne anvendes til shows med publikum udendørs.
I alle egenproduktioner tager vi helt nyuddannede skuespillere ind, så de har et springbræt til de større scener og en platform til eksponering for resten af teatermiljøet. Så hvert forestillingsensemble består af 60-70 procent garvede scenekunstnere og 30-40 procent som for nylig er kommet ud fra en professionel teaterskole.
Vi vil altid have et ønske om, at vores opsætninger skal være nyskrevne/nyopfundne i én eller anden form - nyskrevet dansk- og udenlandsdramatik (urpremierer), omskrevet/moderniseret klassisk dramatik vendt på hovedet o.lign., og gerne en fusion af flere genrer.
Alle forestillinger skal være båret af en humortisktiske agenda i én eller anden forstand, men alle skal også have en tragisk eller mere alvorlig undertone/tema. Vi håber at vi med vores forestillinger fortsat vil kunne tiltrække det ikke så teatervante publikum, som vi, bl.a. i kraft af vores Comedy Club, også får besøg af. Vi har erfaret at en større og større del af dem, også bevæger sig ind på Play for at se vores teaterforestillinger.
Læs mere om Teaterafdelingen


Teatret har to underafdelinger, som efterhånden har vokset sig meget store:


Play Comedy Club som bliver benyttet i stor stil af landets små, større og helt store komikere. Både til solo-testshows op til de store Danmarksturnéer, og løbende på vores Open Mic som hver torsdag året rundt gæstes af de komikere der har noget aktuelt nyt materiale der skal gennemprøves på publikum. Under Comedy-hatten finder man også Improgrupper, bla. Ubudne Gæster som er hos os fast, men også andre nye folk, inspireret af Specialklassen som optrådte og udviklede sig på Play fra 2006-2012. Der kan også forekomme afarter af comedy som digtoplæsning, foredrag og historiefortælling.
Læs mere om Comedyafdelingen


Afdelingen for kurser/teaterskole har kørt sideløbende med teatret siden 2002. Vi har ca. 100 kursister om året som modtager undervisning på eftermiddags- og aftenhold. Der er teaterskole for børn og unge, og kurser i skuespilteknik og comedy/standup for voksne.  Læs mere om Kursus/Teaterskoleafdelingen


Teater Play modtager ikke statslige driftsmidler, og drives derfor stadig via billet- og barindtægter på teaterforestillinger og shows, indtægter fra kursister, publikums store opbakning, og ledelsens egen ukuelige vilje og håndkraft. Ledelsen arbejder fuldtid uden løn, men al personale er lønnet.