KURSER I SKUESPIL, IMPRO ELLER COMEDY/STANDUP FOR VOKSNE 

Skuespilholdene er for dem der gerne vil lære forskellige skuespilteknikker, arbejde med improvisation og tekst. 

Comedyholdet er for dem der gerne vil have sparring med en instruktør, arbejde med andre komikere og udvikle deres eget standup-set. 

Forberedelsesholdet er for dem der gerne vil søge ind på skuespiller-uddannelserne, og ha hjælp til optagelsesprøverne. 
Holdene er for alle voksne fra 19 år (comedyholdet dog fra 18 år), og de er opdelt i genrer, se beskrivelserne herunder. 

Både begyndere og øvede er velkomne på alle holdene, og alle bliver tilgodeset. Hvert hold øver en eftermiddag/aften på en fast ugedag. Holdene er som udgangspunkt helårlige, men som kursist betaler man kun for et halvt år ad gangen.  Så i februar har man mulighed for enten at framelde sig eller fortsætte, ligesom man kan tilmelde sig et eksisterende hold som er igang. 

Efterår/vinter-sæsonen afsluttes med en visning for publikum i uge 6, Forårs/sommersæsonen starter i uge 8, og afsluttes med en stor festival, hvor alle holdene spiller henover weekenden 14., 15., og 16. juni måned. 

Se de aktuelle hold herunder:

VOKSENHOLD 1: Skuespil/impro og tekst. Fra 19 år

FAST UNDERVISER: Thomas Nygaard. Øvedag: MANDAG kl. 17.00-19.30. 

Kunsten at skabe følelser. På dette hold lærer du at følelser ikke er noget, du har, men noget du skaber.
Du kommer til at arbejde både med tekst og improvisation. Centralt i undervisningen står ideen om skuespilleren som kollektiv historiefortæller. Vi arbejder seriøst med følelser - og griner en hel del undervejs.
Thomas Nygaard er uddannet skuespiller og iscenesætter fra bl.a. Stockholm University of The Arts og Den Danske Scenekunstskole. Han har desuden en baggrund som professionel street dancer. Til dagligt arbejder Thomas som filmpædagogisk konsulent på Station Next i Filmbyen og er fagansvarlig for diplomuddannelsen i anvendt scenekunst på UCC.

Man tilmelder sig og betaler for 5 måneder ad gangen, og der er visninger i uge 6 og til TeaterskoleFestivalen i midten af juni.

VOKSENHOLD 3: Skuespilteknik/impro og tekst. Fra 19 år

FAST UNDERVISER: skuespiller Thea Kastberg. Øvedag: TIRSDAG kl. 17.00-19.30. 

På dette hold får du professionel undervisning i skuespil, og du stifter bekendtskab med forskellige skuespilteknikker og øvelser, samt lettere tekstarbejde. Thea Kastberg er uddannet på Teaterskolen Ophelia, og derfor er en del af det skuespiltekniske arbejde baseret på Meisner.

Man tilmelder sig og betaler for 5 måneder ad gangen, og der er visning i uge 6 og forestilling til TeaterskoleFestivalen i juni.

COMEDYHOLDET

Fast underviser: Christina Sørensen, samt gæsteundervisere. Øvedag: TIRSDAG kl. 17.00-19.30.

Holdet er igang. Nyt optag: i uge 8 - 2019!

Her får du professionel undervisning af en garvet instruktør - teaterleder Christina Sørensen, samt etablerede komikere. Du lærer forskellige måder at skrive jokes på, og udvikler dit eget standup-materiale. Der bliver også arbejdet med improvisation, scenisk tilstedeværelse og individuelt udtryk. Man tilmelder sig til et modul (4-5 måneder) ad gangen, og hvert forløb afsluttes med at alle på holdet får et spot på Teater Plays Open Mic.

Udover din egen undervisning, har du gratis adgang til alle shows og forestillinger på Teater Play, så du har rig mulighed for at opleve dine kommende kollegaer på scenen.

FOBEREDELSESHOLD

MANGLER DU HJÆLP TIL DIN OPTAGELSESPRØVE PÅ SKUESPILSKOLERNE?

På dette forberedelseshold finder vi alle de tekster, du skal bruge til din optagelsesprøve. Dialog, monolog, sang og digt. Lige netop de tekster der passer præcis til dig.

I vil være ca. 6-8 på holdet, og I vil igennem hele processen hjælpe hinanden. Både som stikordsgiver, men også i at øve sig i at improviserer sammen i en gruppe samt hjælpe og støtte hinanden undervejs.
Det skal være sjovt at lave teater, og optagelsesprøverne er ofte meget hårde at træne op til. Det her forløb går ud på at have det sjovt, men også virkelig få noget ud af det, og det er også brugbart, selvom man ikke skulle komme ind på en skole.
Hvis man ønsker det, vil man også kunne få hjælp og vejledning i, hvordan man kan søger ind på andre ikke statsstøttede danske og udenlandske skoler.


Næste forberedelseshold starter til august 2019. Forhåndstilmeld dig HER

NYE HOLD ÅBNES HVER SÆSON

De hold du finder her på siden er formet efter de folk der søger. Nogle sæsoner har vi mange unge og børn, andre sæsoner er der stor søgning i voksengrupperne. Nogle gange vil alle gå på et improhold, andre gange ingen. Nogle gange vil alle spille forestilling, andre gange vil holdet helst bare øve uden udsigt til publikum.  Så vi prøver hele tiden at justere vores hold og undervisning ind efter de folk der søger ind på holdene. 

Hvis du har en forespørgsel eller et forslag til nye hold, så skriv endelig til os på kontakt@teaterplay.dk